Om Spigamadre
Spigamadre betyder ”veteax mamma” och det är en hyllning till spannmålens betydelse genom tiden.
Startade 2017 som ett hantverksmikrobageri, och har senare utökats till att även omfatta ett rymligt kafé/matställe. Vårt huvudsakliga mål är att tillverka handgjorda bröd, bakverk och mat av enkla ingredienser och utan tillsatser, med metoder för bakning och matlagning nära de traditionella, för att säkerställa att våra produkter är nyttiga och närande förutom att de också är läckra – som de ska vara!
Spigamadre är ett familjeägt företag som startas av Barbara Caracciolo. Barbara är född och uppvuxen i Rom, Italien, och flyttade till Sverige 2004 för att forska inom området epidemiologi av åldrande. Under sina många års studier blev hon förtjust i att baka surdegsbröd och omsatte det hon lärt sig genom sin uppväxt i Italien och intresset för italiensk gastronomi, som hon studerat som hobby sedan hon var 20 år.
Snart stod det klart att hennes passion inte kunde hålla sig begränsad till sitt eget kök och så föddes Spigamadre, som nu tillverkar kvalitetsbröd, bakverk och mat dagligen för sina tillgivna kunder i Årsta, och för andra kaféer, delikatessbutiker och speciella evenemang överallt i Stockholm.